Luxe kattenhotel - Château du Chat*****

Welkom!

Welkom bij Château du Chat, een kattenhotel waar uw geliefde viervoeter kan genieten van een luxueus verblijf tijdens uw afwezigheid. Uw kat kan hier niet enkel verblijven tijdens uw vakantie of weekendje weg, maar ook tijdens uw verhuis, ziekenhuisopname, trouwdag,… Zowel voor een kort als een langdurig verblijf is uw kat hier aan het juiste adres. In Château du Chat geldt de gouden regel: ‘Kat is koning’ en zal uw kat met veel liefde verzorgd worden!

Onze kamers

Wie ben ik?

Even voorstellen wie voor uw geliefde kat zal zorgen gedurende het verblijf. Ik ben Sarah Roberts, een echte kattenmadam met een groot hart voor dieren. Van jongs af aan ben ik steeds omringd geweest door heel wat katten, zij hadden één voor één een speciaal plaatsje in mijn hart. Een leven zonder katten is voor mij ondenkbaar. Na mijn verhuis naar Flobecq was het dan ook maar normaal dat ik niet kon leven in een huis zonder katten. Vanaf dag 1 hebben mijn vriend en ik een adoptiekat een warme thuis gegeven en later verhuisde ik ook enkele katten van mijn ouderlijk huis, zij zijn onze pluizige kindjes met staart en snorharen. Mijn liefde voor dieren heeft mij gemotiveerd om diergeneeskunde te studeren en sinds 2016 ben ik afgestudeerd aan de universiteit van Gent als gezelschapsdierenarts. Ik had echter nog een andere grote droom… Het begon te kriebelen en ik besloot om van mijn droom eindelijk werkelijkheid te maken: mijn eigen kattenhotel runnen, genaamd Château du Chat!

Om de katten een zo aangenaam mogelijk verblijf te voorzien, wordt er gebruik gemaakt van verdampers die een kopie van kattenferomonen verspreiden. Dit speciaal om een vertrouwd en veilig gevoel te creëren en zo spanningen en conflicten tussen katten te vermijden, zodat alle katten in harmonie in het hotel kunnen verblijven zonder stress.


De zeer ruime kamers variëren van 3m² tot 8,5m². Aangrenzende kamers kunnen eventueel gecombineerd worden via een doorgang voor katten van eenzelfde huishouden.

Alle kamers zijn één voor één katvriendelijk. Elke kamer bestaat uit een comfortabele slaapplaats, een verstopplaatsje voor meer verlegen katten, krabmateriaal en klimgelegenheid voor de avontuurlijke ‘kleine tijgers’. 

Verder is er een keuze uit verschillende kleine speeltjes, met of zonder geurverrijking.
Er staat een ruime kattenbak die uiteraard dagelijks gereinigd wordt.


De katten krijgen meermaals per dag hun voeding voorgeschoteld in een snorhaarvriendelijk eetkommetje. Eigenaars kunnen hun eigen voeding van thuis meegeven, anders wordt er een kwaliteitsvoeder volgens leeftijd aangeboden.

Er worden ook voederpuzzels voorzien, ideaal voor katten die zich snel vervelen of wel eens gulzig durven zijn. Voederpuzzels zijn speciale eetkommetjes waarbij katten actief moeten werken voor hun eten.

Ook het drinkwater in een grote snorhaarvriendelijke waterkom wordt uiteraard dagelijks ververst.

Koninklijke kamer van King Figo

De koninklijke kamer van King Figo is de meest luxueuze kasteelkamer. Hier kan uw kat genieten van een extra grote verblijfsruimte van wel liefst 8,5m²! Ideaal voor ‘kleine tijgers’ die graag voldoende speelruimte hebben. Er staat zowel een grote krabpaal als een krabtoren in deze kamer, perfect om de nageltjes te scherpen, maar ook met verschillende zachte slaapplaatsjes om wat te rusten na al dat spelen. Ondertussen kan uw kat via een groot raam genieten van het uitzicht op de binnenkoer van onze hoeve, welke kat houdt nu niet van wat bespieden? ;-) De privéverwarming in deze kamer zorgt ervoor dat dit het favoriet plekje wordt voor uw kat tijdens de wintermaanden. Een groot zacht mandje dichtbij de verwarming, lekker knus en warm, ‘purrrfect’! Deze kamer is dus een absolute aanrader voor de levensgenieters.

Tarief KING

DSC_0098
DSC_0097
DSC_0094
DSC_0102

Koninklijke kamer van King Woepie

Deze extra grote kamer is echt een speelparadijs voor katten. Uw kat kan genieten van een speelruimte van 7m², ideaal voor kleine avonturiers die niet graag stilzitten. Er staat zowel een grote krabpaal als een krabtoren in deze kamer, waaraan zij de nageltjes kunnen scherpen of relaxen in verschillende gezellige slaapplaatsjes. Op de krabpaal of krabtoren kan uw kat ook genieten van een mooi uitzicht uit het veluxraam en misschien wel enkele reetjes gadeslaan in de weide aan het bos.

Tarief KING

DSC_1011 - kopie
DSC_1010 - kopie
DSC_0992 - kopie
DSC_0026
DSC_0003

Koninginnenkamer van Queen Luna

De koninginnenkamer van Queen Luna is een zeer ruime kamer van 5,5m². Plaats genoeg om op verkenning te gaan en keuze genoeg van slaapplaatsjes. Uw kat kan zalig slapen in het groot zacht mandje op de begane grond, maar kan ook gezellig relaxen op verschillende slaapplaatsjes op de krabpaal en krabtoren. Ondertussen kan uw kat via het veluxraam genieten van een mooi groen uitzicht op onze tuin en het bos.

Tarief QUEEN

DSC_0131
DSC_0129
DSC_0134
DSC_0127

Koninginnenkamer van Queen Lena

Laat uw kat genieten van een royaal verblijf in deze zeer ruime kamer van 4,5m². Op een mooie zonnige dag kan uw kat genieten van het lichtinval via het veluxraam. Vanaf de krabpaal en krabtoren heeft uw kat een mooi uitzicht op onze tuin en het bos, ideaal voor de ‘natuurliefhebbers’. Zie ik daar enkele vogeltjes vliegen? Uren kijkplezier!

Tarief QUEEN

DSC_0135
DSC_0129
DSC_0138
DSC_0134

Prinsessenkamer van Princess Beka

Verwen uw kat met een luxueus verblijf in deze zeer ruime kamer van 7m² groot! De prinsessenkamer van Princess Beka is rustig gesitueerd, ideaal voor katten die nog wat extra privacy nodig hebben. Uw kat kan genieten van veel speelplezier op de stevige krabtoren. In deze kamer kan uw kat ook zalig relaxen in het zacht mandje aan de privéverwarming, lekker warm en gezellig!

Tarief PRINCESS

DSC_0143
DSC_0144
DSC_0139

Prinsessenkamer van Princess Florke

In de prinsessenkamer van Princess Florke kan uw kat genieten van een grote speelruimte van 5,5m² en een kleinere ontdekkingsruimte van 3. Uw pluizige avonturier kan de stevige krabtoren beklimmen en zalig relaxen in één van de verschillende slaapplaatsjes. Zoekt uw kat graag de warmte op tijdens de wintermaanden? Dan is het zacht mandje naast de privéverwarming de ‘purrrfecte’ slaapplaats!

Tarief PRINCESS

DSC_0112
DSC_0114

Prinsessenkamer van Princess Zwerverina

De krabtoren beklimmen als een ware bergbeklimmer of toch liever gezellig rusten op een slaapplaatsje in de krabtoren? Of lekker warm uitrusten aan de privéverwarming tijdens de koude wintermaanden? De prinsessenkamer van Princess Zwerverina bestaat uit 2 ruimtes: 1 ruimte van  4,5m² en 1 ruimte van 3m² waar uw kat kan genieten van een royaal verblijf.

Tarief PRINCESS

DSC_0123
DSC_0120

Prinsessenkamer van Princess Kiara

In de prinsessenkamer van Princess Kiara kan uw kat genieten van een luxueus verblijf in een ruime kamer van 5m². Uw kat kan wegdromen in de vele slaapplaatsjes in de krabtoren of in het ultrazacht mandje op de begane grond. Uw kat verdient toch ook een rustvakantie?

Tarief PRINCESS

DSC_0107

created by Sarah & Jelger